fredag 24. juni 2011

Ny oppdagelse

Tenkte begynne brodere i natt (er på jobb). Og hadde tatt med mammas skjorte til å se etter. Men så er ikke ting som forventet, atter en gang!

Bildet i brosjyren fra Husfliden viser korstingsbroderi som fyll i to forskjellige roser, og det står at korsstingene skal være over 3X3 tråder. På mammas skjorte er bare den ene rosen, ytterst på hver side, bordert med korssting inni. Og de korsstingene er megasmå! Går bare over max to tråder! Men må visst ha lupe for å se sikkert. De ser dessuten ut for å være sydd ETTER ytterkantene, ikke først som det står i veiledningen fra Husfliden.















Og ja, på den ene mansjetten er det faktisk bare den ene rosen som er sydd korssting inni. Antakelig avglemt på den andre siden. I tillegg ser det ut til at mammas har en søm innenfor den ytterste kanten, som ikke er på bildet fra Husfliden. Samme er tilfellet på halskragen, både korsstingene og sømmen innenfor kanten. Trodde disse "reglene" som man har hørt så mye om, var så veldig nøye. Mammas skjorte er iallfall ikke som den som er avbildet i brosjyren.

Ytterst irriterende forresten at bildet i Husflidbrosjyren er uklart! Her har de forbedringspotensiale i massevis. Både på forklaringer, og bilder av detaljer. Riktignok anbefaler de folk å ta kurs først, men det må kunne gå an for de som tross alt er høvelig sy- og broderikyndige å kunne gjøre det uten. Men da må man kunne se hvordan resultatet skal være!!

Kan bli et spennende prosjekt dette her. Må jo hele tiden ta valg, skal jeg gjøre sånn eller slik. Tror jeg må få låne meg ei skjorte til hos noen, så jeg har to å sammenligne med.. Anyone? Noen som melder seg?

Her vises pyntesømmen som er på mammas skjorte innenfor de ytterste "musetaggene". På Husflidens skjorte er det bare sydd en enkel atterstingssøm. Se forrige bilde.













Sånn ser iallfall utgangspunktet til kragen ut: Men med
valgets kval så begynner jeg neppe broderinga i natt, nei.. ;(






1 kommentar:

  1. Hei. Jeg lurer litt på hvordan sikksakken på mansjettene og langs kantene syes, og hvilken tråd som skal brukes?

    SvarSlett